Een open bedding

Een praktische online oefening met een uitgebreid achtergrond verhaal, tips en suggesties om te doen en een geleide meditatie voor € 9,95

Waar gaat de oefening over?

Je kent het vast wel: het leven stroomt en je voelt je goed. ‘Lekker in je vel’ noemen we dat. Je staat open voor het leven en de dingen gaan als vanzelf. Alles verloopt soepel, je hebt er zin in en niet langer maak je jezelf druk over de dingen van gisteren. Openheid geeft je een gevoel van ruimte en verbinding, het is openheid dat je leven kleur geeft.

Dat open gevoel kan echter zomaar omslaan. Je stapt ‘met je verkeerde been uit bed’, iemand zegt iets dat verkeert bij je valt, er gebeurt iets waar je het niet mee eens bent, enzovoort. Het zijn vaak maar kleine dingen die openheid doen veranderen in geslotenheid.

Hoe kan dat gevoel zo snel omslaan? Waarom heb je er vaak geen grip op? Waar komen openheid en geslotenheid in jezelf eigenlijk vandaan? Heb je je dat weleens afgevraagd?

Je zou het kunnen vergelijken met een rivier. Hoe wijder de rivierbedding, des te makkelijker het water er doorheen stroomt. Bij een vernauwing in de bedding ontstaat gelijk druk en zal het water sneller gaan stromen, wat vaak resulteert in een onrustig oppervlakte.

In jezelf vindt een vergelijkbaar proces plaats; zoals het water door de rivierbedding stroomt, zo stroomt het bestaan door jou. Als je open en breed bent, dus als er geen weerstand is, voelt dat stromen van het bestaan als een flow. Zodra er vernauwing en weerstand in jezelf optreedt kan het bestaan minder vrij door je heen stromen, het wordt geremd en er ontstaat turbulentie. Het bestaan gaat onrustig stromen en dat resulteert vaak in allerlei gedoe en problemen. De flow is verbroken en dat voelt doorgaans een stuk onprettiger, maar waaruit bestaat die vernauwing in jezelf? Wat is dat? Hoe wordt dat veroorzaakt?

Bevrijd jezelf van vernauwingen en ervaar wat het is om een open bedding voor het leven te zijn.

Na je aanmelding krijg je direct toegang tot de hele oefening en kan je alles downloaden en uitprinten. De oefening bestaat uit 8  A4-tjes als PDF en een audio-bestand met een geleide meditatie.