Oefeningen

LEONARD JAN KANIOK

Inzicht oefeningen en meditaties

Wil je meer stilte, licht en liefde in je leven?
Probeer dan eens één van onze inzicht oefeningen.

Elke inzicht oefening bestaat uit een inleidende tekst, tips en suggesties om te oefenen en een geleide meditatie.
Je kan er zeker een paar weken werken
Inzicht oefeningen kosten € 9,95 per stuk.

Om af te rekenen word je doorverwezen naar onze shop: www.dezinnigezaak.nl

Korte inzicht oefeningen

Moeiteloos Zijn

Moeiteloos Zijn

Misschien heb je op vakantie wel eens naar een berg staan kijken. Steile wanden die oprijzen uit de aarde. Heuvels met bomen, gras, rotsen, beekjes en allerlei dieren. Ergens in de hoogte zelfs misschien wat sneeuw. De top van de berg ligt verborgen in de wolken en komt maar heel af en toe tevoorschijn. Wij zijn net als een berg, we zijn altijd verbonden met de natuurlijke staat van Zijn, maar ons hoofd is vaak verzonken in de wolken. Wolken van gedachten. Wolken die ons het zicht ontnemen op de totaliteit die we in wezen zijn. Stilte is de ‘zon’ die onze wolken laat oplossen.

Lees meer...

Alles is een

Alles is één

Misschien heb je op een hete dag wel eens de bloemen in je tuin water gegeven. Jouw aandacht en het extra water zijn van wezenlijk belang voor de groei van de bloemen. Je zou kunnen zeggen: jouw aandacht, het water, maar ook de zonneschijn, de aarde, het zaadje en zelfs de hand van de kweker, ze zitten allemaal in de bloem. Als je nog iets verder kijkt, kan je het hele universum in de bloem ontdekken. De kracht die dit mogelijk maakt is liefde.
Verankeren in je hart

Verankeren in je hart

Je hebt in een park vast wel eens een oude boom zien staan. De wind speelt met de bladeren en de takken, wat een constante ruis veroorzaakt. Alles in de boom is beweging, maar de dikke stam staat stil en stevig in de grond. De gedachten-stroom in jou is net als het bewegen van de bladeren en de takken in de boom, het veroorzaakt een constante ruis. Midden in al die beweging en ruis ligt echter stilte verborgen. Dat midden is ‘jouw stam’ en zijn wortels rusten in je hart. Ook al ben je nog zo in beslag genomen door de bewegingen en het geruis, je kan altijd terug naar je wortels. Het is in je hart waar je echte stilte en verbinding met het leven zal vinden.

Lees meer...