Skip to content

Stilte Momentjes

AVATAR INDIA

Stilte Momentjes zijn korte, uit het leven geplukte meditatieve bespiegelingen.

Ze helpen je even stil en mindful te worden.
Je kan je gratis inschrijven, je ontvangt dan elke week een Stilte Momentje.

STM20

Onweersbui

Misschien ben je wel eens een onweersbui tegemoet gereden. Terwijl je rijdt zie de dreigende lucht al hangen. Op het moment dat je de bui inrijdt, zie je niets meer behalve regenvlagen die tegen het raam slaan. Dan, zomaar opeens, is het voorbij en opent de wereld zich weer. Je ‘ik’ is net als een onweerswolk, het vernauwt je zicht en laat je geloven dat er niets anders is dan ‘ik’. Als de ‘ik’-bui voorbij is, en het weer stil wordt, opent het leven zich voor je in al haar totaliteit.

STM18

Bloemen

Misschien heb je op een hete dag wel eens de bloemen in je tuin water gegeven. Jouw aandacht en het extra water zijn van wezenlijk belang voor de groei van de bloemen. Je zou kunnen zeggen: jouw aandacht, het water, de zonneschijn, de aarde, het zaadje en zelfs de hand van de kweker, ze zitten allemaal in de bloem. Als je nog iets verder kijkt, kan je het hele universum in de bloem ontdekken. Dit principe werkt ook in jou, ook jij bent een onderdeel van alles, en de kracht die dit mogelijk maakt is liefde.

STM23

Zwemmen

Je kent dat vast wel, het is een mooie dag en je hebt net een stukje gezwommen. Je ligt wat te drogen in de zon. Je hoort het kabbelen van het water, de wind ruisen door de bomen en de stemmen van spelende kinderen. Als je stil blijft en goed luistert, zonder iets in te vullen of te benoemen, is het net alsof al die geluiden en bewegingen in jezelf plaatsvinden. In de ruimte die bent. In die ruimte wordt alles wat opkomt met liefde verwelkomt.

Elke week een Stilte Momentje in je mail?

Scroll To Top