Wat is Meditatie?

Meditatie is eigenlijk iets heel eenvoudigs. Het is er gewoon zijn en verder niets. Geen beweging, geen denken, geen emotie, alleen maar zijn. Meditatie is alle activiteiten, op elk vlak stoppen. Het is zuiver en alleen zijn, zelfs als je maar een ogenblik niets doet. Precies in je centrum zijn, totaal ontspannen, dat is meditatie.

Daarom is meditatie iets heel eenvoudigs en tegelijkertijd misschien iets heel moeilijks. Want je kunt meditatie niet actief doen of oefenen, meditatie is juist alle activiteit laten varen. Meditatie vindt plaats als je niets doet. Als je niets doet is het stil.

In het dagelijkse leven zijn er veel momenten die je kunnen helpen die stilte, ofwel dat niets doen te vinden. Onze wekelijkse meditaties zijn korte vingerwijzingen naar die dagelijkse momenten. Ze kunnen je helpen alert te worden op de kleine waardevolle momenten.

Meer dan 10.000 mensen volgen Stilte Momentjes ook op Facebook.

Als je stil wilt zijn, verplaats dan eenvoudig je aandacht van alles wat lawaai maakt naar de uitgestrekte innerlijke ruimte van je natuurlijke stilte.