Wie zijn wij

Hoe meer ik schreef, des te meer ik ontdekte dat alles wat er in de natuur en het leven wordt waargenomen een spiegel is voor innerlijke processen. Stilte Momentjes zijn precies zoals dit, het zijn spiegels die je laten zien wat je werkelijk bent. Wat je werkelijk bent ligt gelukkig niet ergens ver weg, het is hetgeen wat het meest dichtbij is. Het is het meest intieme wat er is, in wezen is er geen afstand. Ik hoop dat de Stilte Momentjes je dit elke keer weer laten herinneren.

Als je wil weten wie Naropa is, of als je interesse hebt in de stilte weken in Deventer en/of in Tsjechië kijk dan eens op:  www.naropa.eu

 

Bezieling in de markt

Zintenz, ons bedrijf, is een uitgeverij van verhalen, wenskaarten, spirituele kaarten en meditaties. Daarnaast hebben we een website waarin we de wenskaarten en een aantal andere producten verkopen. Voor ons is het belangrijk dat onze verhalen, kaarten en meditaties verstillend werken, tot nadenken stemmen, of een glimlach op je gezicht toveren.

We zijn een familiebedrijf dat is ontstaan uit de nalatenschap van Erich Kaniok. Tijdens zijn werk verzamelde Erich vele verhalen, verhalen die hij op een dag aan mij overhandigde. “Doe ermee wat je wilt,” zei hij er nonchalant bij. Ik nam ze in ontvangst en begon ze stuk voor stuk te lezen. Een aantal herkende ik wel uit mijn jeugd en de verhalen grepen me toch weer aan. Ik besloot zodoende ze te delen. Eerst via de mail, die al snel vele abonnees kende, en later via Verhalenkaarten. Ruim tien jaar later bestaan deze nog steeds.

Ik werk samen met mijn vrouw Janna en een aantal ZZPer’s. Maar ook Erich en Marijke laten nog een paar keer per week hun gezicht zien om een handje mee te werken.

Voor ons is stilte echt een inspiratiebron. We zoeken de stilte graag op, of laten ons er bewust door overvallen. Vanuit onze jarenlange ervaring met meditatie en stilte, hebben we genoeg inspiratie opgedaan om onze kennis en inzichten door te kunnen geven. We gunnen iedereen deze ervaring en daarom hebben we stiltemomentjes.nl in het leven geroepen.

Leo Kaniok
Haarlem 2018